Witte hoogglans keukens

Witte hoogglans keukens? Alvast inspiratie opdoen? Ontvang gratis keukenbrochures thuis met honderden pagina’s keukens of bekijk hier de momenteel goedkoopste witte hoogglans keukens.

witte hoogglans keukens voorbeeld

 

Witte hoogglans keukens

De trend hoogglans deed begin 2000 zijn intrede. De glanslaag (die in meerdere kleuren te verkrijgen is), geeft de perfecte manier om je keuken nog strakker, moderner en gestroomlijnder te krijgen. Een hoogglans keuken geeft vaak een chique uitstraling aan uw keuken en daarmee gelijk ook aan uw huis.

Gezien de mooie combinatie die te maken is met een strakke beton look werkblad, graniet of composiet is de witte hoogglans keuken een van de meest gewilde keukens in Nederland van 2019.

Welke hoogglans keukens zijn er?

Waarom een hoogglans keuken? Een hoogglans keuken oogt extra strak en supermodern. Door een witte hoogglans keuken te combineren met een

donker stenen werkblad oogt de keuken zeer chique. De keuken geeft uw woonruimte en keukenruimte een chique en moderne uitstraling, waardoor uw woonruimte strakker en netter lijkt. Het witte en de glans van de keuken zorgt er voor dat de keuken gelijk een stuk ruimer lijkt. Dit komt doordat een lichte keuken licht weerkaatst.

Welke mogelijkheden zijn er in hoogglans keukens? Er zijn twee soorten hoogglans keukens: gelakt en kunststof. Gelakte hoogglans keukens zijn behoorlijk duur en behoren tot de duurste keukenfronten die er zijn. Gelukkig is er ook een goed alternatief: kunststof hoogglans.

Bij een kunststof front betaal je veel minder voor je nieuwe hoogglans keuken. Extra voordeel is dat de kans op beschadigingen ook veel kleiner is dan bij lak; Even er tegenaan stoten en er kan een stukje lak af gaan. Door de hoge prijs hiervan zou dat zonde zijn. Er wordt bij een lak keuken een tube of potje lak meegeleverd om de gaatjes en eventuele beschadigingen mee te vullen.

Bij het kunststof hoogglans front, is er een belangrijk detail. Een lak front is volledig gelakt. Ook de randjes en achterkant zijn hierin meegenomen. Een kunststof hoogglans keuken echter, heeft geen randen aan de zijkant, wel aan de boven en onderkant. Deze vallen minder op, omdat het werkblad boven het keukenfront uitsteekt.

 

Voordelen witte hoogglans keuken

 

 

witte hoogglans keukens lakDeze keukens zijn tegenwoordig echt heel modern. Een witte hoogglans keuken is helemaal van deze tijd en ziet er puntgaaf uit. Dit is dan ook een van de grootste voordelen van een witte hoogglans keuken. Doordat het blad van de keuken onderhoudsvriendelijk is, hoeft u minder tijd te besteden aan het schoonmaken van het blad.

Uiteraard geldt dit ook voor de kasten. Bovendien ziet een hoogglans keuken er modern en verzorgd uit. Het is een genot om hierin te koken. Door de laklaag lijkt het altijd alsof uw keuken net nieuw is. Een ander voordeel van een hoogglans keuken is het licht wat wordt weerkaatst door de glans die er op de keuken zit.

Hierdoor lijkt een keuken een stuk lichter en daarbij ook groter. Helemaal wanneer u dus beperkt bent in ruimte is een hoogglans keuken echt een aanrader.

Nadelen witte hoogglans keuken

Ook zitten er nadelen aan een witte hoogglans keuken. De prijs van een witte hoogglans keuken kan variëren. Uiteraard is de keuze die u maakt voor een bepaald soort keuken of onderdelen hiervan inherent aan de uiteindelijke prijs.

Een lak product kan (afhankelijk van het gekozen materiaal) gevoeliger zijn voor beschadigingen dan niet gelakte producten.

Tevens is een vlek of smeer veel sneller te zien bij een (witte)hoogglans keuken. Dit houdt in dat er wellicht iets vaker schoongemaakt moet worden, om alles er strak uit te laten zien. Maar dankzij de onderhoudsvriendelijkheid van de keuken is het gemakkelijk en snel te verhelpen. Even snel met een doekje eroverheen en klaar.

Door deze tips hieronder wordt uw hoogglans keuken nog chiquer en luxer!
Tip: het is nu een trend, een greeploze witte hoogglans keuken met een zwart stenen of granieten keukenblad. Dat zorgt voor een mooie strakke design look in uw keuken.

Let op! Maak nooit je hoogglans keuken(kasten) schoon met een glasreiniger!

Ideeën opdoen voor uw nieuwe keuken? Ontvang gratis keukenbrochures thuis of bekijk hier de goedkoopste hoogglans keukens bij de momenteel voordeligste keukenzaak.